ПОИСК

КОМЕНТАРІ

Ви ще не залишили коментарі

АРХИВ НОВОСТЕЙ

Хорватські винарі пішли під воду

Хорватські винарі пішли під воду

 Хорватські винарі пішли під воду

Перша підводна виноробня з'явилася в Хорватії, в невеликому містечку Драче, розташованому на березі Адріатичного моря, між Сплитом і Дубровником.

Спочатку вино три місяці витримують на поверхні, а потім наливають в амфори - справжні глиняні амфори з вузьким горлом і двома ручками - і відправляють дозрівати на дно.

Як винний підвал використовується затонулий корабель - тут амфори зберігаються впродовж 700 днів при ідеальній постійній температурі 15 градусів. Адже температура води на дні моря не схильна до різких перепадів - то що потрібно для вина.

Кожні 10 днів під воду опускаються дайвери - вони перевіряють стан кожної амфори, щоб переконатися, що морська вода не проникла всередину.

Лежачи на дні моря, амфори обростають коралами і черепашками, всього за два роки набуваючи такого вигляду, немов вони пролежали там не менше сотні років.

До речі, гостям надається можливість пірнути разом із співробітниками виноробні і побачити усе своїми очима. А після занурення можна розпити пляшку тут же, в маленькому ресторані на березі, або забрати її з собою.

Posted on 2017-04-17 Новини 0 1029

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАРLeave a Reply