ПОИСК

КОМЕНТАРІ

Ви ще не залишили коментарі

АРХИВ НОВОСТЕЙ

Школа Карбонелла : День 6й - Два казкові трофеї Карбонелла

Школа Карбонелла : День 6й - Два казкові трофеї Карбонелла

 ексклюзивний для Мальорки трофей

Андрій Турухано, член збірної Росії по підводному полюванню, знаходиться на Мальорці, де проходить 35-денний майстер-клас з одним з найбільших професіоналів Педро Карбонеллом. Ось що Андрій розповідь про шостий день спільного полювання :



"Наше шосте полювання проходило в місці, яка є практично рідним для Педро - байя де Полленсия (у затоці Полленсии). Там розташований будинок, де Карбонелл з сім'єю живе влітку, а також невеликий порт, де чемпіон зберігає свій великий катер. До речі, саме в затоці Полленсии на 40-метровій глибині затоплені усі кубки і призи Педро (хто не знає - читайте книгу "Секрети підводного полювання від Педро Карбонелла) - адже їх декілька сотень! І, звичайно, у Педро в рідній затоці безліч секретних точок для полювання.

Проте, шостий день Педро все одно розпочав з вивчення нових місць в затоці. Ми пропрацювали з приладами більше години і небезуспішно, в чому я переконався особисто. Педро знайшов досить велику затоплену баржу (12-13 м в довжину) і морську шлюпку - обоє рэка були виявлені ним на 40-41 метровій глибині. В процесі вивчення точок Карбонелл не забував навчати мене секретам роботи з картплоттером, він у Педро великого розміру і останнього покоління, вартістю близько 3 тисяч євро. На питання, чому він не купив поменше і дешевше, я отримав вичерпну відповідь: "Ніщо - є ніщо" (це культурно виражаючись).

Отже, Педро обзавівся новими точками, і ми почали полювання. Скажу відразу: риби було украй мало. У Педро всього 3 группера, 1 скорпена на 600 г і 1 орав. У мене взагалі сльози: 1 обаполок на 1.4 кг і сарго на 700 г, причому за обаполка я отримав прочухан, дослівно: "Не потрібно стріляти обаполків на 40 м, не ту рибу для такої глибини". Забув сказати, полювання шостого дня проходило на глибинах 39-43 м. Це було завершальне полювання цього тижня, і я, звичайно, дуже втомився: майже увесь тиждень доводилося працювати на плюс мінус 40 метрах, хоча Педро в пориві відвертості признався, що полювання на такій глибині допустиме з точки зору здоров'я не довше за 3 дні підряд. Якщо замислитися, кожен ныр в середньому 40 метрів вниз і 40 метрів вгору. Плюс потрібно пронирювати внизу мінімум 10-15 метрів, і незалежно від того, зробив ти постріл або ні, в обидва кінці "преш" з рушницею в руці,  та ще по дорозі вниз мотузок від пендулы плутається між ніг і заважає гребти. Тобто, як ні крути, кожен ращз 100 м потрібно пронирювати, тиск 4 атмосфери. Щодня - мінімум 30 ныров, більше Педро робити забороняє і сам намагається дотримуватися такої норми. Нехитра арифметика підказує: 30 ныров по 100 м кожен - в день виходить 3 км. Кожен вечір перетворюєшся на шматок вати, а у кінці тижня взагалі ледве ноги волочиш. Але це я про себе, Карбонелл виглядає дуже навіть бодрячком, його розстроює тільки одне - коли риби мало. Як я вже говорив, сьогодні "здобичі" було негусте, але за те дві риби були "суперексклюзивні".

Перша риба, про яку потрібно розповісти, - це орав (іспанська назва, англійського Педро не знає, а я і поготів). Орав - ніжно-рожева риба, зовні нагадує щось середнє між дентичем і сарго. Найцікавіше в цій рибі, із слів Карбонелла, що для Мальорки вона дуже рідкісний екземпляр, зустрічається тут украй рідко. Педро признався, що останній раз стріляв орала 3 роки тому, і при цьому додав, що і раз в три роки її можна не зустріти жодного разу. Риба на стільки ексклюзивна за місцевими мірками, що човняр Хуан (уперше за весь час) попросив її йому подарувати, щоб "зжерти" особисто. Педро стрельнув цього орала під затонулою баржей на глибині 41 м. Але перед цим зробив ще один великий подвиг: заліз в рельєф на глибину 43 м і виконав блискучий "киллшот" по 20-кілограмовому групперу. Я спостерігав узяття красеня, зависнувши на 39 м прямо над точкою. Уперше Педро, що не особливо любить позувати перед камерою, сам попросив мене сфотографувати його з монстром".


20 кг группер, узятий Педро на 43 метрах

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАРLeave a Reply